Hvad er BMI?

Hvad er BMI?

BMI (Body Mass Index), er en måde at udregne en persons størrelse. Det udregnes ved hjælp af ens højde og vægt, og kan give en generel idé om hvorvidt en person er overvægtig, normalvægtig, undervægtig osv.

Når man har udregnet ens BMI får man en score, som man så kan bruge til at finde ud af hvor på skalaen man ligger. Ligger man for langt enten den ene eller den anden vej, så bør man nok overveje om der skal gøres noget ved ens livstil og/eller vaner.

Er man f.eks. svært overvægtig kan det føre til en række sygdomme såsom diabetes, forhøjet blodtryk, og dårligt blodomløb.

Vejer man derimod for lidt og er undervægtig, så kan det føre til en række andre problemer såsom underernæring, problemer med led og knogler osv.

Det eneste problem med BMI, er at den ikke kan skelne mellem fedt og muskler. Derfor kan en bodybuilder i super god form have samme BMI, som en person der er svært overvægtig.  

BMI hos voksne

For at udregne BMI skal vi som sagt bruge din højde og vægt.

Her er formlen: BMI = kg/m²

Det vil sige din vægt divideret med din højde i meter i anden. Er du 174cm høj og vejer 76 kg, så vil det se sådan ud: 76/1.76² = 25.1

Der findes også mange beregnere online, hvis du ikke vil regne det ud manuelt.

Forstå resultaterne

BMIResultat
Under 18.5Undervægtig
18.5-24.9Sund
25.0-29.9Overvægtig
30.0 eller overSvært overvægtig

BMI under 18.5

Har du BMI under 18.5, så er du muligvis undervægtig. Hvis du har svært ved at tage på, så tag en snak med din læge eller en diætist.

BMI mellem 18.5 og 24.9

Ligger du mellem 18.5 og 24.9, så er du normalvægtig. Hvis du holder dig inden for denne ramme, så har du større chance for at forblive sygdomsfri.

BMI mellem 25 og 29.9

I denne rækkevidde er du muligvis en smule overvægtig, og det kan være godt at overveje at tabe dig en smule.

BMI over 30

Du er svært overvægtig og bør søge hjælp til at komme tilbage på rette kurs, inden du bliver ramt af følgesygdomme.

Hvis du overvejer at tabe dig, så kan forskellige kosttilskud hjælpe dig godt på vej. Du kan for eksempel læse vores artikel omkring de bedste slankepiller på markedet ved at trykke her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here