Kosttilskud

Hvad er kosttilskud?

Et kosttilskud er et supplement med en koncentreret mængde af vigtige ting som vitaminer og mineraler, der har en ernæringsmæssig virkning. Det har ikke til formål at erstatte din nuværende kost, men er derimod bare en bonus, der kan gøre livet nemmere for dig, hvis du har svært ved at spise rigtigt/nok.

Der findes et hav af forskellige supplementer på markedet, da det ikke skal godkendes på samme måde som f.eks medicin. Staten spiller derfor ikke nogen nævneværdig rolle i fremstillingen af produkterne, de skal kun sikre sig at det ikke indeholder farlige stoffer.

Hvad indeholder kosttilskud?

Som sagt indeholder de fleste kosttilskud primært forskellige vitaminer og mineraler. Der er dog også mange andre varianter, der f.eks. kan indeholde plantestoffer eller fedtsyrer. Præparater med normale mængder af vitaminer og mineraler betragtes som værende kosttilskud, hvorimod produkter med meget højt indhold anses som værende lægemidler.

Desværre kan producenter selv bestemme om et produkt skal markedsføres som et kosttilskud eller lægemiddel, så det kan godt være forvirrende at finde ud af markedet nogle gange.

Hvad må producenter skrive om deres produkt?

Producenter af kosttilskud må ikke lyve over for kunder, og skrive at deres produkt f.eks. kan hjælpe mod ledgigt. De må derimod gerne bøje ordene lidt og skrive ‘god for dine led’. Så du skal derfor lige passe lidt på, når du vælger et kosttilskud.

Skriver en producent alligevel at deres middel kan afhjælpe visse sygdomme, så kan staten træde til at kræve at produktet enten bliver omklassificeret som lægemiddel, eller bliver taget af markedet.

Er det sikkert at spise kosttilskud?

Som med alt andet skal man bruge sin sunde fornuft, når man overvejer at købe kosttilskud, medicin, mad osv. Husk at hvis et kosttilskud lover guld og grønne skove, så er det måske ikke helt ærligt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here